Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΕ

Ανακοινώσεις

 • 22/09/2021
  ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΗΣ

  Ρόδος, 22 Σεπτεμβρίου 2021

  Δελτίο Τύπου

  Πραγματοποίηση δράσης για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης στο «Νησί Ειρήνης και Φιλίας των Νέων». Μια πρωτότυπη δράση Ζωγρ-αφήγησης με την Λήδα Βαρβαρούση στα παιδιά του σχολείου της Χάλκης.

   

  Κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο, στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα της Ειρήνης. Στόχος της Ημέρας είναι να διαδώσει και να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης ανάμεσα στα έθνη και να αποτρέψει την βία. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την έχει ανακηρύξει ως ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση των ιδανικών της ειρήνης, τόσο εντός όσο και μεταξύ όλων των εθνών και των λαών. Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν όλους τους ανθρώπους και όλα τα έθνη να τιμήσουν την παύση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και να διοργανώσουν διαφορετικές δράσεις όπου  μέσω της εκπαίδευσης κυρίως, το ευρύ κοινό θα ευαισθητοποιηθεί σε θέματα που σχετίζονται με την ειρήνη.

  Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ: «η πανδημία συνοδεύτηκε από αύξηση του στιγματισμού, των διακρίσεων και του μίσους, που κόστισε μόνο περισσότερες ζωές αντί να τις σώσει. Για να μπορέσουμε να συνέλθουμε από την καταστροφή της πανδημίας, πρέπει να κάνουμε ειρήνη μεταξύ μας. Και πρέπει να κάνουμε ειρήνη με τη φύση». Το θέμα λοιπόν του 2021 για τη Διεθνή Ημέρα της Ειρήνης είναι «Η ανάκτηση καλύτερα για έναν δίκαιο και βιώσιμο κόσμο».

  Κάνοντας μία μικρή χρονολογική αναδρομή, θα δούμε πως το 2012 αποτελεί χρονολογία σταθμό για την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού τιμήθηκε  με το Νόμπελ Ειρήνης για τον ρόλο της στην προώθηση της ειρήνης, της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. 

  Το 2009 η  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  συνεργάζεται με τη συγγραφέα – εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση  για το βιβλίο «Μια παρέα με καρδιά» που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Ευρώπης. Το 2014 επαναλαμβάνουν την επιτυχημένη συνεργασία αυτή τη φορά για το βιβλίο  «Τα αστέρια της Ευρώπης». Κεντρικό θέμα και των δυο, είναι η έννοια της ειρήνης ως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά σε όλο τον κόσμο.

  Από την άλλη πλευρά η Χάλκη, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως «νησί της Ειρήνης και της Φιλίας των Νέων όλου του κόσμου». Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και θέλοντας να τιμήσουν την τόσο σημαντική ημέρα, το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε. και ο Δήμος Χάλκης διοργάνωσαν από κοινού δράση για όλα τα παιδιά του νησιού. Χρησιμοποιώντας την παραστατική τέχνη της ζωγραφήγησης η κα Βαρβαρούση με εξαιρετική ζωντάνια και παραστατικότητα παρουσίασε το βιβλίο μια «Μια παρέα με Καρδιά».  Ταυτόχρονα ζωγράφιζε και αφηγούνταν  την ιστορία  σε μία μεγάλη λευκή επιφάνεια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ζωντανός κινηματογράφος, με τη ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Οι διαδρομές αυτές αποτυπώθηκαν στα ομαδικά τους έργα, στο βιωματικό εργαστήρι που ακολούθησε, όπου δεν σταμάτησε να τα ενθαρρύνει και να τα καθοδηγεί. Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, ενθουσιάστηκαν με το διαδραστικό οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, μπόρεσε να ανοίξει πολλές πόρτες στη φαντασία, στη συγκέντρωση, στη μνήμη και κυρίως στη διάθεση των παιδιών.

 • 05/06/2021
  Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2021

  Δελτίο Τύπου

  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021: Ο κύκλος της ζωής δοσμένος μέσα από το φετινό σύνθημα – επανασχεδιασμός, αναβίωση, αποκατάσταση.

   

  Με ιδιαίτερη επιτυχία και με περίσσιο ζήλο από τους συμμετέχοντες  έφηβους, ηλικίας 11 έως 17 ετών, όλοι πρόσκοποι των Συστημάτων  της Ρόδου, γιορτάστηκε και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Την πρωτοβουλία για την οργάνωσή της είχαν,  το EUROPE DIRECT Νοτίου Αιγαίου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ Α.Ε), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου, η Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου και η κοινωνική επιχείρηση «Για τη φύση Κοιν.Σ.Επ».

  - Δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου.

  - Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

  - Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο".

 • 30/04/2020
 • 21/02/2020
  Εσπερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

  Το Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Ρόδου, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ν. Αιγαίου, το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης  της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου συνδιοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα:

  «Διερευνώντας τις Κατευθύνσεις προς το Επαγγελματικό Μέλλον»

   

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 18.00  στην αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης», (Κτίριο Κλεόβουλος) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αφορά μαθητές (από Γ΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου), γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν από έμπειρους επιστήμονες και επαγγελματίες για τα επαγγέλματα και τις προοπτικές που προδιαγράφονται σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις.

   

  Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: Δελτίο Τύπου, Αφίσα, Πρόσκληση, Εκδήλωση στο Facebook.

   

  Αρμόδιος επικοινωνίας: Φ. Παπασάββα, Υπεύθυνη προγράμματος Europe Direct της ΑΝΔΩ, τηλ. 2241075323 εσ. 28 και email: europedirect(at)ando.gr

   

 • 31/07/2019
  Ευρωεκλογές 2019 - Μια νέα αρχή

  Ευρωεκλογές 2019 - Μια νέα αρχή

  Το 51% των Ευρωπαίων που συμμετείχε στις ευρωεκλογές του Μαΐου αποφάσισε για την Ευρώπη που θέλει αλλά και για τους ανθρώπους που θέλει ως επικεφαλής της.

   

  Η κλιματική αλλαγή, η απασχόληση, η μετανάστευση και η οικονομία είναι μερικά από τα ζητήματα που βρίσκονται στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας. Το Κοινοβούλιο, το μοναδικό άμεσα εκλεγμένο ευρωπαϊκό όργανο, έχει δεσμευτεί για λύσεις σε αυτά τα ζητήματα, όμως πρώτα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις.

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαθέτει 751 βουλευτές εκλεγμένους στα 28 κράτη μέλη της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 1979, οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με άμεση και καθολική ψηφοφορία για περίοδο πέντε ετών.

  Οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τον Ιούλιο το νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και τους αντιπροέδρους και τους κοσμήτορες για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

  Ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι και οι κοσμήτορες συγκροτούν το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο λαμβάνει αποφάσεις για την εσωτερική οργάνωση του οργάνου. Ο πρόεδρος επιβλέπει τις δραστηριότητες όλων των κοινοβουλευτικών επιτροπών και εκπροσωπεί το ΕΚ σε όλες τις νομικές υποθέσεις και τις εξωτερικές σχέσεις. Ωστόσο, μπορεί να αναθέσει ορισμένα καθήκοντα στους αντιπροέδρους, οι οποίοι μπορούν να τον αντικαταστήσουν όταν απουσιάζει από την ολομέλεια. Οι κοσμήτορες αναλαμβάνουν διοικητικά και οικονομικά καθήκοντα που αφορούν τους ευρωβουλευτές.

   

  Στις 3 Ιουλίου 2019 ο David Sassoli εξελέγη με 345 ψήφους νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Περισσότερες πληροφορίες για το ποιος είναι ποιος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://www.europarl.europa.eu/news/el/hearings2019/i-igesia-tou-ek-gia-tin-periodo-2019-24/20190627IPR55410/o-david-sassoli-proedros-tou-europaikou-koinovouliou

   

  Στα «νέα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τώρα, στις 16 Ιουλίου 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε την κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως μελλοντική Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γράφοντας ιστορία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα εκλεγείσα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

  Η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτίθεται να επιλέξει ομάδα επιτρόπων που θα αποτελείται από ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών, με βάση τους υποψηφίους που προτείνουν οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων. Για την ανάληψη της θητείας, ο κατάλογος των ορισθέντων επιτρόπων πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2019-2024) στο σύνολό της. Το Συμβούλιο, σε συμφωνία με το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Επιτροπής, υιοθετεί λίστα υποψηφίων επιτρόπων, έναν για κάθε κράτος μέλος. Αυτοί οι ορισθέντες επίτροποι παρίστανται ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών ανάλογα με τον τομέα ευθύνης τους (οι ακροάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο).

   

  Περισσότερες πληροφορίες για την εκλεγείσα Πρόεδρο Κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τις πολιτικές τις κατευθύνσεις μπορείτε να βρείτε εδώ:

  https://ec.europa.eu/commission/interim_el

   

  Στην Ελληνική Επικράτεια το ποσοστό συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019 ανήλθε στο ποσοστό του 58,69%. Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα είναι:

  ΝΔ: 33,12% με 8 έδρες,

  ΣΥΡΙΖΑ: 23,75% με 6 έδρες,

  ΚΙΝΑΛ: 7,72% με 2 έδρες,

  ΚΚΕ: 5,35% με 2 έδρες,

  ΧΑ: 4,87% με 2 έδρες,

  Ελληνική Λύση: 4,18% με 1 έδρα

  Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

   

  Tέλος, αν θέλετε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες όσον αφορά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 Μπορείτε να περιηγηθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ekloges-apotelesmata.eu/

   

  EDIC Δωδεκανήσου.

 • 06/02/2019
  Η Ευρώπη σου: Δικαιώματα και προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης. 

   

 • 02/10/2018
  Δημόσια συζήτηση με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Προσκήνιο: Διαβούλευση Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης

  Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

  της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε.

  έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη δημόσια συζήτηση με θέμα:

  «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00

  στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος).

  Πρόσκληση - Πρόγραμμα

  Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και του Υπουργείου Εξωτερικών, εδώ: www.oureurope.gov.gr 

 • 19/06/2018
  Δελτίο Τύπου - Περίπατος Ιστορίας: 2.500 χρόνια ιστορίας σε 200 μέτρα

  Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πραγματοποίησαν χθες τον «Περίπατο Ιστορίας: 2.500 χρόνια ιστορίας σε 200 μέτρα».

  Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου για την εκδήλωση εδώ.

 • 13/06/2018
  Περίπατος Ιστορίας: 2.500 χρόνια ιστορίας σε 200 μέτρα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σας προσκαλούν στον «Περίπατο Ιστορίας: 2.500 χρόνια ιστορίας σε 200 μέτρα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 19:00. Σημείο έναρξης του περιπάτου είναι η είσοδος του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.

   

  Ο Δρ. Σπύρος Συρόπουλος θα μας συνοδεύσει στην οδό Παναιτίου όπου κατά μήκος της  διατηρούνται τα ίχνη όλων των εποχών και των λαών που κατοίκησαν στο νησί στα 2.500 χρόνια ιστορίας του: αρχαίοι Έλληνες, Βυζαντινοί, Ιππότες, Τούρκοι, Εβραίοι, Ιταλοί.

   

  Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στο Κατάλυμα της Ισπανίας όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο: «Ο Κολοσσός του Ήλιου και το θαύμα της Ελληνιστικής Ρόδου».

   

   

  Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

  Η Πρόεδρος

  Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη

   

  -------------------------------------------------------------------------------

  Υπολογίζεται ο περίπατος στην οδό Παναιτίου να διαρκέσει 20 – 30 λεπτά. Η ομιλία στο κατάλυμα της Ισπανίας θα ξεκινήσει στις 19:30. Για λεπτομέρειες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ: 2241075323 (εσ. 28) κ. Φιλία Παπασάββα ή στην εκδήλωση στο www.facebook.com/events/924199921086188/

 • 07/06/2018
  Συμμετοχή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και στον φετινό εορτασμό της ημέρας περιβάλλοντος

  Δελτίο Τύπου

  Συμμετοχή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και στον φετινό εορτασμό της ημέρας περιβάλλοντος

   

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

  Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην μεσαιωνική τάφρο της Ρόδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Περιφερειακό Φυτώριο, το ΚΕΚ Γεννηματάς και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από ολόκληρο το νησί, μοιράσθηκαν από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Κέντρου, εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα το Περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, διανεμήθηκαν σε μαθητές και δασκάλους, τα ενημερωτικά φυλλάδια «Φυσικά Οικοσυστήματα και Βιότοποι Χλωρίδας και Πανίδας» και «Οικολογικός Χάρτης» που εκδόθηκαν με την βοήθεια της ΑΝΔΩ και του προγράμματος LEADER 2007-2013.

  Στην εκδήλωση συμμετείχε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων με πρωτότυπες δράσεις για τα παιδιά και η Λέσχη αρχιμαγείρων που προσέφερε φρέσκους χυμούς και λιχουδιές σε όλους τους παρευρισκόμενους.

  Όλοι οι φορείς έδωσαν ραντεβού για επόμενες δράσεις ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος. 

  Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.

  *Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου λειτουργεί στα γραφεία της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.. Αποτελεί μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου EUROPE DIRECT που αριθμεί 500 Κέντρα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων 17 βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ο τομέας ευθύνης του Κέντρου είναι όλος ο νομός Δωδεκανήσου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει στα γραφεία αυτά ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται δωρεάν, επιλογή επίσημων κοινοτικών εκδόσεων, προνομιακή πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της ΕΕ και επιμόρφωση των στελεχών τους.

  Περισσότερες πληροφορίες: 28ης Οκτωβρίου 72, Ρόδος 85131, τηλ: 2241075323 – εσωτερικό 28,  στο www.ando.gr/europedirect/home και στο Facebook:  Europe Direct Dodecanese. Υπεύθυνη κ. Φ. Παπασάββα.

   

   

  Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.
  Η Πρόεδρος

  Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη

 • 25/04/2018
  9η Μαΐου - Ημέρα Ευρώπης

  Με αφορμή την 9η Μαΐου-Ημέρα της Ευρώπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου, της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, θα υλοποιήσουν δράση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που αφορά το προσφυγικό ζήτημα με τίτλο: «No more bricks in the Wall Campaign».

  Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

 • 22/03/2018
  22-24 Μαρτίου 2018 «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο δρόμο»

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου συμμετέχει στην καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών σε συνεργασία με την ΕΥΘΥΤΑ. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο δρόμο, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2001. Στη συνέχεια υποστηρίχτηκε το 2007 από τους Responsible Young Drivers του Βελγίου. Υιοθετήθηκε από την  Ε.Ε ως καμπάνια ενημέρωσης το 2008. Στόχος  η ευαισθητοποίηση με δεδομένο ότι πολλά από τα τροχαία δυστυχήματα οφείλονται στην επιθετική συμπεριφορά των οδηγών.

  Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου εδώ και φωτογραφίες από την δράση: 1, 2, 3

 • 22/03/2018
  READ IT – Ενεργοί πολίτες σε αγροτικές περιοχές

  Το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «READ IT – Ενεργοί πολίτες σε αγροτικές περιοχές», με στόχο την εκπροσώπηση των ελληνικών αγροτικών περιοχών αλλά κυρίως την ένταξη της νησιωτικότητας και των μικρών νησιών στην προσπάθεια και τα πιθανά οφέλη. Το πρόγραμμα READ IT αποτελεί συνεργασία οργανισμών που μετέχουν του Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – European Network for Education and Training, e.V. – EUNET. Συμμετέχουν μέλη του δικτύου από την Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Σουηδία.

  Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.rodiaki.gr/article/381525/prosklhsh-ekdhlwshs-endiaferontos-gia-symmetoxh-sto-programma-read-it

 • 15/03/2018
  6ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και την βιώσιμη Ανάπτυξη

  6ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και την βιώσιμη Ανάπτυξη

  Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο διοργανώνει από το 2013 το τριήμερο  για την Ευρώπη, την επιχειρηματικότητα και την Βιώσιμη Ανάπτυξη με σκοπό να συνδυάσει τρεις διαφορετικές αλλά συνεκτικές θεματικές όπου πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις και τρεις κορυφαίες ημερίδες. Μάλιστα από το 2017 το τριήμερο είναι αφιερωμένο, στους στόχους για τη βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών ενώ ειδικά για το 2018, είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου συμμετέχει στο τριήμερο και με ομιλία αλλά και διανομή προωθητικού υλικού.

  Διαβάστε περισσότερα εδώ: Δελτίο Τύπου

 • 27/12/2017
  Συνεργασία με ΚΑΠΗ Ρόδου

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της ΑΝΔΩ ΑΕ, για ακόμα μια χρονιά, συμβάλλει στην εξαιρετική ενέργεια που έχει γίνει θεσμός.

  Δείτε πώς περιγράφηκε στα ΜΜΕ (1, 2).

 • 24/11/2017
  Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - Συνδιοργάνωση εκδήλωσης

  Ο Δήμος Ρόδου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο: «Αντίδρασε! Πες ΟΧΙ στη Βία κατά των Γυναικών» για να ευαισθητοποιήσουν τη ροδιακή κοινωνία στην εξάλειψη του φαινομένου κατά της κακοποίησης των γυναικών, αλλά και για να αναδείξουν τη σπουδαιότητα της «Αντίδρασης» σε αυτό, από την ίδια τη γυναίκα και από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και την αφίσα της εκδήλωσης.

 • 19/11/2017
  Παγκόσμια μέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων - Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου

  Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Επιμνημόσυνη Δέηση - Κατανυκτική Συναυλία "Χωρίς Μνήμη δεν υπάρχει Δράση. Χωρίς Δράση δεν υπάρχει Μνήμη." Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:30 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. (Πρόσκληση, Πρόγραμμα)

 • 27/10/2017
  Συμμετοχή στην εκδήλωση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ - ΠΡΟΣΦΕΡΩ

  Το Europe Direct Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Ρόδου: ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ - ΠΡΟΣΦΕΡΩ που πραγματοποιήθηκε στο Ροδίνι στις 22/10/2017. Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα (1, 2

 • 03/06/2017
  Συμμετοχή του EDIC στην Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπατυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στις εκδηλώσεις που συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές, μοιράσθηκαν φυλλάδια και έντυπο υλικό από το ειδικό stand που στήθηκε από το Κέντρο. (1, 2)

 • 27/05/2017
  Συμμετοχή στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου

  Με πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου, συστήνεται Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τοπικούς φορείς, συλλόγους και εθελοντές. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της ΑΝΔΩ είναι ένας από τους σαράντα δυο φορείς που συμμετέχουν στο δίκτυο.

  Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου στις 18:00 πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στον προαύλιο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (παλιό νοσοκομείο). Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

 • 05/05/2017
  9η Μαΐου, Ημέρα Ευρώπης

  Δελτίο Τύπου του Europe Direct Ρόδου για την ημέρα της Ευρώπης.

 • 01/04/2017
  Ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  Πρόσκληση - Δελτίο Τύπου

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε., σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο:

   «Ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»,

  το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στις 12:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

  Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ρόδου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, το ΚΕΚ Γεννηματάς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

  - Πρόγραμμα

  - Αφίσα εκδήλωσης

  - Φωτογραφίες

 • 31/03/2017
  Ημερίδα: Δημιουργικότητα και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ουτοπία, Αντίφαση, Όραμα ή Ευκαιρία;

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. συνδιοργανώνει με το ΚΕΣΥΠ Ρόδου ημερίδα με θέμα: "Δημιουργικότητα και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ουτοπία, Αντίφαση, Όραμα ή Ευκαιρία;" οποία θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Δωδεκάνησου, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις 6.00 μ.μ.

  - Αφίσα εκδήλωσης

  - Δελτίο Τύπου

 • 03/03/2016
  Συμμετοχή του Europe Direct Ρόδου στην πανελλήνια συνάντηση των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Αθήνα στις 1 και 2 Μαρτίου.

  Η συνάντηση των Edics περιελάβανε ενημέρωση:

  -σε εργαλεία Συμμετοχικής Συμβουλευτικής.

  Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος «Advocacy through Participatory Dialogue”.

  -στο “Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ: οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ΕΤΕ”.

  -για την τρέχουσα κοινωνικό – οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα.

  -τη στήριξη της ΕΕ προς τις Ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης – τελευταίες εξελίξεις.

  -του Social media project EU4U.

  -του “Horizon 2020 & EnterpriseEuropeNetwork: Χρηματοδοτικές & Επιχειρηματικές Ευκαιρίες.

 • 18/02/2016
  Εκδήλωση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 • 23/11/2015
  Εσπερίδα - Σεμινάριο ενημέρωσης σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο
 • 08/05/2015
  9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης

  65 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, παρουσίασε την ιδέα του για πολιτική συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να καταστεί ένα πιθανός πόλεμος μεταξύ των χωρών της αδιανόητος.

  Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε σχετικά:

  «Ο εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης στην παρούσα συγκυρία μπορεί να φαντάζει σε κάποιους από ουτοπικός έως περιττός. Από την δημιουργία της Ευρωπαϊκής κοινότητας άνθρακα και χάλυβα το 1952 μέχρι σήμερα έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η Ευρώπη συσσώρευσε χαρές και πικρίες. Πέρασε στιγμές μεγάλης ευφορίας αλλά και, πρόσφατα, μεγάλης στέρησης. Πρωταρχικό μέλημα του εμπνευστή της Ρομπέρ Σουμάν ήταν η δημιουργία ενός θεσμού συνεργασίας που θα καθιστούσε τον πιθανό πόλεμο μεταξύ των λαών της Ευρώπης αδιανόητο ο Σουμάν είχε πει: «Η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν». Θα έλεγα «Η Ευρώπη δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν». Ας μείνουμε στο πλευρό της Ευρώπης. Πιστεύω ακράδαντα ότι εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη χώρα μας!».

  Με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης», στη χώρα μας διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

  Στην πόλη μας, το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (Αμαράντειος Σχολή) διοργανώνουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρα 10:00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μια γιορτή με παιχνίδια και προβολή ταινιών στην οποία και σας προσκαλούν να συμμετέχετε όλοι.

   

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝ.ΔΩ ΑΕ

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗ

 • 02/04/2015
  Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας για «νέους τρόπους ανάπτυξης»

  Τρία έπαθλα 50.000 ευρώ!

  Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας για το 2015 είναι γεγονός! Στις 23 Μαρτίου 2015, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αλληλεγγύης στο Γκντανσκ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κήρυξε την επίσημη έναρξή του.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κοινωνική καινοτομία ως ισχυρή δύναμη για την αλλαγή και ως νέα πηγή ανάπτυξης. Επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να εντοπίσει άτομα και φορείς με επιχειρηματικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

  Κατά κοινή ομολογία, τα σημερινά πρότυπα ανάπτυξης δεν είναι πλέον κατάλληλα για μια κοινωνία όπου η ανεπάρκεια πόρων αποτελεί τη νέα πραγματικότητα. Με το φετινό του θέμα «Νέοι τρόποι ανάπτυξης», ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να προσελκύσει ιδέες που μπορούν να δείξουν τον δρόμο για νέα μοντέλα ανάπτυξης που όχι μόνο θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, αλλά θα συμβάλουν επίσης στην κοινωνική πρόοδο των πολιτών και του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο διαγωνισμός έχει στόχο να προσφέρει στήριξη σε δημιουργικές, «χειροπιαστές» ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες λειτουργούν και αλληλεπιδρούν.

  Ανάμεσα στις ιδέες και τα σχέδια που επιδιώκει να υποστηρίξει η Επιτροπή περιλαμβάνονται, για παράδειγμα:

  • Συνεργατική οικονομία – ιδέες που αμφισβητούν τις παραδοχές στις οποίες βασίζεται συνήθως η αντίληψη περί οικονομικής ανάπτυξης
  • Προσφορά και παραγωγή – ιδέες που θέτουν υπό συζήτηση τους τρόπους λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού, της παραγωγής και της παράδοσης, ή τη χρήση βασικών προϊόντων και υπηρεσιών
  • Νέες τεχνολογίες – νέες ιδέες, ή ιδέες που προτείνουν πιο έξυπνη χρήση των υφιστάμενων τεχνολογιών προς όφελος της κοινωνίας
  • Λύσεις για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων όπως π.χ. η γήρανση του πληθυσμού, η κλιματική αλλαγή ή η παραγωγή τροφίμων με βιώσιμο τρόπο.

  Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε υποψηφίους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και από χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 για την έρευνα και την καινοτομία. Η κοινωνική καινοτομία αποτελεί βασική διάσταση αυτού του προγράμματος.

  Ο διαγωνισμός θα βοηθήσει στη μετατροπή των πλέον καινοτόμων ιδεών σε συγκεκριμένα έργα και βιώσιμες επιχειρήσεις.

  Ο περσινός διαγωνισμός προσέλκυσε 1.254 ιδέες.

  Οι πιο καινοτόμες αιτήσεις θα επιλεγούν για τους ημιτελικούς και οι αντίστοιχες ομάδες θα προσκληθούν στη συνάντηση της Ακαδημίας Κοινωνικής Καινοτομίας το Σεπτέμβριο στη Βιέννη για να προωθήσουν τις ιδέες τους.

  Τα τρία αποτελεσματικότερα έργα θα λάβουν χρηματικά έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ έκαστο, τα οποία θα τους απονεμηθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Νοέμβριο του 2015.

  Η προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών είναι η Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, στις 12.00 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών)

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

  http://ec.europa.eu/growth/social-innovation-competition

  Για ερωτήσεις σχετικά με τις αιτήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση:

  info@socialinnovationprize.eu.

  Ακολουθήστε μας στο Twitter: @EUSocialInnov #diogochallenge

  Περισσότερες πληροφορίες

  Σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

  Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας, που διεξάγεται στη μνήμη του Diogo Vasconcelos, αποτελεί μια ανταγωνιστική διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το θέμα του διαγωνισμού για το 2015 είναι «Νέοι τρόποι ανάπτυξης», και επιδίωξή του είναι να χρησιμοποιήσει την κοινωνική καινοτομία ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή πιο βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς μοντέλων στην Ευρώπη.

  Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη των Nesta, Kennisland,  Shipyard, ImpactHub και Matter&Co.

  Για πληροφορίες σχετικά με τους προηγούμενους διαγωνισμούς και τα έργα που βραβεύτηκαν σε αυτούς, διαβάστε εδώ:

  Για το 2014:http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=7531&lang=en&title=Three-projects-meet-the-European-Job-Challenge-and-receive-the-Social-Innovation-Prize

  Για το 2013:http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=6699&lang=en&title=Best-social-innovation-ideas.-New-ways-to-create-new-jobs-and-businesses

 • 28/03/2015
  Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

  Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

  περισσότερα...

 • 27/03/2015
  AGENDA ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

  (30 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2015)

   

  A. Νέα / Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

  Τρίτη 31 Μαρτίου: Παρουσίαση της δέσμευσης της ΕΕ κατά την τρίτη Διεθνή Διάσκεψη των Χορηγών για τη Συρία (Κουβέιτ ΙΙΙ). Στις 31 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει σημαντική αύξηση της δέσμευσής της προκειμένου να ανταποκριθεί στην επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση στην Συρία. Η ανακοίνωση θα γίνει από τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης των Χορηγών για τη Συρία που πραγματοποιείται στο Κουβέιτ. Θα αφορά δε σε συμβολή μεγαλύτερη αυτής που ανακοινώθηκε το 2014 (€ 550 εκατ. συνδυαστικά από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη) και αποτέλεσε πέρυσι τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Διαβάστε περισσότερα για τη Διάσκεψη εδώ. Ενημερωτικό Δελτίο της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ εδώ.

  Β. Οπτικοακουστικό υλικό

  Μια σύντομη ιστορία για τις ποσοστώσεις γάλακτος στην ΕΕ 

  Ο γαλακτοκομικός τομέας της ΕΕ προετοιμάζεται για το τέλος των ποσοστώσεων γάλακτος.  στις 31 Μαρτίου 2015. Το καθεστώς αυτό, το οποίο θεσπίστηκε αρχικά το 1984, περίοδο κατά την οποία η παραγωγή της ΕΕ υπερέβαινε κατά πολύ τη ζήτηση, αποτέλεσε ένα από τα μέσα που θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση αυτών των διαρθρωτικών πλεονασμάτων. Με τις διαδοχικές μεταρρυθμίσεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ αυξήθηκε ο προσανατολισμός του τομέα προς την αγορά και, παράλληλα, θεσπίστηκε μια σειρά άλλων, πιο στοχευμένων μέσων, για τη διευκόλυνση της στήριξης των παραγωγών σε ευαίσθητες περιοχές, όπως οι ορεινές περιοχές, όπου το κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο. «Η λήξη του καθεστώτος των ποσοστώσεων στον τομέα του γάλακτος αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση και ευκαιρία για την Ένωση», δήλωσε ο Eπίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη κ. Phil Hogan. Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα εδώ.

  Γ. Δράσεις στην Ελλάδα

  Σάββατο 28 Μαρτίου έως Κυριακή 5 Απριλίου: Ευρωπαϊκή Έκθεση για το Διάστημα – Διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας & ΜΜΕ – DG GROW), σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων [Πλατεία Συντάγματος] Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες

  Σάββατο 28 Μαρτίου: Τελετή έναρξης της Ευρωπαϊκής Έκθεση για το Διάστημα – Διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας & ΜΜΕ – DG GROW), σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων [Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00] Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες

  Παρασκευή 3 Απριλίου: Ενημερωτικό Συνέδριο με τίτλο «Το νέο τοπίο στα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 στο πλαίσιο της Προσομοίωσης EUropa.S.2015 – Συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΙΕΚΕΘ), της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα [Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα – ώρα 16:00] Είσοδος  κλειστή στο κοινό  Περισσότερες πληροφορίες

 • 08/03/2015
  Ρόδος, πώς μια πόλη μπορεί να γίνει ηγέτιδα
 • 26/11/2014
  Διατροφή στην οικογένεια - Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, σας προσκαλούν, στην δράση που διοργανώνουν την Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου 2014, στις 16:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων και στη συνέχεια στο αίθριο του σχολείου με θέμα: «Διατροφή στην οικογένεια - Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας»

  περισσότερα...